We zijn weer begonnen!

Sinds de kerstvakantie is het Young Solar Team van het d’Oultremontcollege weer in volle gang aan het werk met een nieuw team.

Ons team bestaat uit 6 enthousiaste Technasium-leerlingen uit de 4e en 5e klas. We zijn dit jaar al druk bezig geweest met de boot en zijn erg gedreven om uiteindelijk op de wedstrijden het beste resultaat te behalen.

Wij doen mee met de landelijke wedstrijden van de Young Solar Challenge. Dit is een serie van drie wedstrijden-weekenden verspreid door heel Nederland, waarin meerdere teams met hun zonneboten tegen elkaar racen. En strijden voor de eerste plaats.

Zoals alle andere teams bouwen wij ook onze eigen zonneboot. Dit jaar mogen we de boot van vorig jaar weer doorontwikkelen om daarmee te varen. Het werken aan de boot wordt volledig gedaan door de leerlingen zelf, van het elektrische systeem tot het zoeken van de sponsoren. Ook het varen mogen wij zelf doen.

We zijn de week na de kerstvakantie begonnen met het inrichten van de scheepswerf. Daarna hebben we de eerste Junior Class gevolgd, om uitleg te krijgen over de boot en de wedstrijden. Daar hebben ze ons verteld over de nieuwe regelementen omtrent de zonnepanelen. Daarom gaan we nu bezig met het installeren van deze nieuwe krachtigere panelen.

Aankomende maanden gaan we weer verder met het doorontwikkelen van de boot. Om ervoor te zorgen dat we snel de boot te water kunnen laten. Daarna kunnen we gaan testvaren om meer data te verzamelen zodat we op de wedstrijd nog sneller kunnen varen!

We hebben er met het hele team heel veel zin in. Ook willen we er met zijn alle vol voor gaan dit jaar om de eerste prijs mee naar huis te nemen! Voor meer informatie kunt u terecht op onze site: www.ysc.dou-projecten.nl

Young Solar Team d’Oultremontcollege