Wij zijn Sam, Boran en Pleun. Je herkent ons misschien van de onderstaande animatiefilm van onze school. Mocht je deze nog niet gezien hebben, bekijk hem dan hieronder. In dit filmpje leggen wij in het kort uit wat onze school zo bijzonder maakt. Daarnaast vind je natuurlijk ook alle belangrijke informatie op deze website, dus lees snel verder.

Voor alle leerlingen van groep 7 en 8 houden we op dinsdag 8 november weer een fysieke Open Dag. Tussen 15.30 en 21.00 uur zijn de leerlingen hun ouders welkom.

Als je in groep 8 zit, vinden we het leuk als je je inschrijft voor één van onze d’Ou mee middagen.

Waarom d’Oultremont?

Inrichting van onze school
Eigen keuzes
Ontwikkel je talenten
Meer dan alleen kennis
 Coaching
Cambridge Engels
Delf scolaire
Daarom d’Oultremont

Inrichting van onze school

Het d’Oultremont College is een school voor mavo, havo en vwo. De leerlingen met de volgende schooladviezen kunnen bij onze school terecht:
kader/mavo – mavo – mavo/havo – havo – havo/vwo en vwo.

Bij een dubbel advies plaatsen wij je (in overleg) op het hoogste niveau.

In klas 1 en 2 zit je in de brugklas. Na klas 2 bepalen we samen met jou en je ouders welke leerroute het beste bij jou past.

Eigen keuzes

Op het d’Oultremont College vinden we het belangrijk dat je zelf meedenkt in het vormgeven van je onderwijs. Je volgt een basisprogramma van kernvakken en specialistische vakken. Daarnaast volg je ook competentievakken. Je werkt bij deze vakken in projectvorm en levert een goed eindproduct af. Bij deze vakken is niet alleen het eindresultaat belangrijk, maar ook hoe dat eindproduct tot stand is gekomen en welke vaardigheden je daarbij geleerd hebt. Vaardigheden zoals samenwerken, reflecteren, presenteren, plannen/organiseren.

Naast veel kennis opdoen, vinden we het belangrijk dat je ontdekt wat je talenten zijn, leert hoe je moet leren en steeds zelfstandiger wordt. Dit doe je door het maken van de juiste keuzes. En bij ons heb je wat te kiezen!

Een gedeelte van de dag volg je lessen met je klasgenoten volgens een vast rooster. Daarnaast zijn er lessen die je zelf mag kiezen. Ga naar een talentles om je talent te ontdekken. Kies voor extra uitleg voor een vak bij verlengde instructie of ga zelfstandig werken, zodat je thuis minder hoeft te doen.

Ontwikkel je talenten

Bij ons heb je iets te kiezen. In jaar 1 en 2 kunnen de leerlingen talentlessen volgen.

Dit jaar hebben we de volgende talentlessen:

 • Sport
 • Lego League
 • Cambridge Engels
 • Filosofie
 • Dans
 • Drama
 • 3D computertekenen
 • Fotografie
 • Fashion Design
 • Illustreren

Meer dan alleen kennis

Op het d’Oultremont College vinden we het belangrijk dat je wordt voorbereid op de wereld om ons heen. Daarom bieden we naast de ‘basis’ schoolvakken ook unieke vakken aan. Vakken die gericht zijn op het aanleren van vaardigheden, zoals samenwerken, problemen oplossen, kritisch nadenken en creëren. Bij deze vakken leer je niet uit een boek, maar werk je bijvoorbeeld aan het oplossen van problemen binnen het vak Onderzoek & Ontwerpen (Technasium) aangedragen door bedrijven of instellingen uit de omgeving.

Dit doen we bij de vakken:

Coaching/mentor in klas 1 en 2

Er komt bij de start op je middelbare school best veel op je af. Fijn dat je dan bij ons op school een eigen coach hebt.

Net als bij een coach bij voetbal of hockey ziet jouw coach waar je goed in bent en hoe je nog beter kunt worden. De coach geeft je tips en vertrouwen, zodat je uiteindelijk de wedstrijd wint. Nu is school natuurlijk geen wedstrijd, maar we willen wel allemaal de finish halen!

Je coach helpt je bij het stellen van je eigen doelen en bekijkt samen met jou hoe je die doelen kunt bereiken. Je kijkt met je coach terug op hoe het gegaan is, waar je nu staat en waar je naartoe wilt. Je kunt altijd je verhaal bij je coach kwijt en de coach zorgt ervoor dat je je prettig voelt op school.

Cambridge Engels

Alle mavo- en havoleerlingen kunnen in klas 1 als talentles Cambridge Engels volgen. Vanaf klas 2 krijg je, bij een positief advies van de docent, het vak Cambridge Engels extra ingeroosterd en kun je in klas 3 en klas 5 een diploma halen van de Universiteit van Cambridge; staat mooi op je CV! Leerlingen van klas 1 t/m 3 vwo volgen op hoog niveau hun lessen Engels, hetgeen een goede basis vormt voor het behalen van hun Cambridge certificaten.

Met Cambridge Engels word je voorbereid op de ‘internationale wereld’. In het vervolgonderwijs en het bedrijfsleven wordt een goede beheersing van de Engelse taal verwacht.

Door het behalen van internationaal erkende diploma’s (English for Speakers of Other Languages) weten vervolgopleidingen en het bedrijfsleven wat je in huis hebt.

Er wordt gewerkt aan ‘Real-life Skills’ (spreken, luisteren en schrijven) zodat je op alle fronten uit de voeten kunt in de wereld van morgen.

DELF scolaire

Salut tout le monde!

Ben je gek op taal? Wil je misschien ooit gaan studeren in een Franstalig land? Of ben je gewoon toe aan een Franse uitdaging? Dan is d’Oultre DELF misschien iets voor jou! Wij bieden al onze leerlingen de mogelijkheid om DELF scolaire te volgen. DELF staat voor Diplôme d’Études en Langue Française. Het is versterkt talenonderwijs voor het vak Frans; vergelijkbaar met Cambridge Engels.

Met behulp van een extra uur Frans per week kun je je voorbereiden op een DELF examen. Mocht je slagen voor het examen dan ontvang je een diploma erkend door het Franse ministerie van Onderwijs. In deze lessen wordt veelal gewerkt aan de vier verschillende vaardigheden: lezen, luisteren, schrijven en spreken, zodat je op alle fronten uit de voeten kunt met deze taal.

Daarom d’Oultremont:

 • Eigen keuzes maken, begeleid door je coach:
  • Talentlessen
  • Extra instructie voor als je nog wat uitleg nodig hebt
  • Zelfstandig werken
  • Werken aan projecten
 • Talentlessen; kies wat jij leuk vindt en ontdek jouw talenten!
 • Vakken mede gericht op het aanleren van vaardigheden
  • Onderzoek & ontwerpen (Technasium)
  • Art, Design & Media
  • Wereldburgerschap
 • Cambridge Engels
 • Gymnasium
 • Schooldagen van 8.20 – 15.00 uur (en een vrije middag voor klas 1)
 • Je huiswerk (grotendeels) af als je naar huis gaat

Helemaal gericht op jouw talenten!