AOS west-Brabant

De scholen van onze scholengroep maken deel uit van de AOS West-Brabant. Deze wordt gevormd door 6 scholengroepen voor Voortgezet Onderwijs, drie hogescholen en 2 universiteiten. De samenwerking heeft inmiddels geresulteerd in een stevige, professionele opleidingsschool met gezamenlijke verantwoordelijkheid voor de opleiding van aankomende, startende en ervaren leraren. Leerlingen het best mogelijke onderwijs bieden, zodat ze op de best mogelijke manier leren! Dat is de missie van de bij de AOS West-Brabant aangesloten scholen. Dat bereik je alleen als je met z’n allen elke dag met onderwijs en onderwijsverbetering bezig bent. Daarnaast wordt ook samengewerkt aan innovaties en onderzoek.

Het beroep leren in de school

De academische opleidingsschool (AOS) leidt studenten op voor het beroep van leraar. Dit gebeurt op de meest bijzondere èn meest logische plek die er bestaat: midden in het werkveld. Vanaf het eerste jaar is de student niet alleen student, maar ook een collega-docent op de school waar hij werkt en leert. Bovendien krijgt de student prima begeleiding van zowel de hogeschool of universiteit, als de opleidingsschool. Aan het eind van de opleiding is de student een gekwalificeerde docent die stevig in z’n schoenen staat, al een mooi stuk praktijkervaring op zak heeft en weet wat hij te bieden heeft!

Structuur

In een academische opleidingsschool wordt 40% van het curriculum van de lerarenopleiding uitgevoerd. Ook doen docenten van deze scholen onderzoek naar de lespraktijk van hun eigen school. In onze scholen werken docenten, een opleidingscoördinator, schoolopleiders, een of meerdere instituutsopleiders en vele werkplekbegeleiders samen om de studenten van de hbo- en wo instellingen op te leiden tot leraar 1e of 2e graad.

Stage lopen op het d’Oultremont College

Als je als student aan een lerarenopleiding stage wilt komen lopen op onze school, neem dan contact op met de schoolopleider. Stuur in dat geval een e-mail (bij voorkeur voorzien van motivatie en CV) naar b.vandenbrink@doultremontcollege.nl

Meer informatie vindt u op de website van AOS West-Brabant: http://aoswestbrabant.nl.