Het gebouw

Ondanks de grootschaligheid van de school is het schoolgebouw zelf kleinschalig opgezet. Leerlingen uit jaar 1 en 2 volgen de meeste lessen rondom de kleine aula, die ook in de pauzes gereserveerd is voor deze leerlingen. Leerlingen uit jaar 3 en hoger pauzeren in de grote aula. De kleine en grote aula geven toegang tot een eigen patio.

Alles is er op ingericht om te leren en te ontmoeten. Het gebouw is voorzien van moderne en innovatieve faciliteiten. Met ruime ICT-faciliteiten en moderne vaklokalen. Op diverse plaatsen in het gebouw zijn werkplekken voor zelfstudie beschikbaar. De school beschikt over een “Open Leercentrum” waar je alleen of samen met anderen kunt studeren. De mediatheek is een onderdeel van het Open Leercentrum en voorziet leerlingen en schoolmedewerkers van informatie: boeken (fictie en non-fictie), tijdschriften, databanken en dvd’s. De mediatheek beschikt over veel computers.

ICT (informatie- en communicatietechnologie) speelt een belangrijke rol in het dagelijkse schoolleven. Daarom is de wifi-installatie in mei 2019 compleet vernieuwd en maken we onze leerlingen al in de onderbouw vertrouwd met de mogelijkheden die ICT biedt. Het schoolbeleid richt zich op de integratie van ICT in zo veel mogelijk vakken.

Onze school heeft ook de beschikking over een eigentijdse Onderzoek & Ontwerpen-werkplaats. De inrichting van de werkplaats voldoet aan de eisen van de Stichting Technasium. In het schooljaar 2018 – 2019 hebben wij, speciaal voor de creatieve vakken, een Art, design & media-lokaal ingericht, waar leerlingen kunnen werken aan 2D-, 3D- of digitale opdrachten.