Activiteiten

Een plezierige werksfeer en een goede verstandhouding tussen leerlingen en docenten staan hoog in het vaandel op het d’Oultremont College. Activiteiten buiten lesverband kunnen daar een belangrijke bijdrage aan leveren. Daarom biedt onze school een breed scala aan buitenschoolse activiteiten.

 1. Sport op school en na school
  Van tijd tot tijd organiseert de vaksectie Lichamelijke Opvoeding sportevenementen. Ook doen we mee aan interscolaire sporttoernooien. Daarnaast kunnen leerlingen zich na schooltijd – vrijwillig en tegen een kleine vergoeding – inschrijven voor sportclinics. Jaarlijks bieden we periodiek verschillende sporten na schooltijd aan. Dit kan van alles zijn: zaalvoetbal, streetdance, triatlon, karate. Bij het aanbieden van de naschoolse sportactiviteiten werkt de school samen met de combinatiefunctionaris sport die verbonden is aan De Schroef.
 2. Cultuur
  Onze school besteedt veel aandacht aan culturele activiteiten. Voorbeelden hiervan zijn d’Oultre Dance en d’Oultre Expo. Elke leerling heeft een CJP-paspoort en regelmatig bezoeken leerlingen een theatervoorstelling.
 3. Kampen en meerdaagse reizen
  Voor mavo, havo en vwo worden jaarlijks kampen (in jaar 3) en meerdaagse reizen (in klas 4) georganiseerd. Het programma omvat activiteiten in binnen- of buitenland en stedenreizen, bijvoorbeeld meerdaagse reizen naar Schotland en Toscane. Leerlingen die niet mee op kamp of meerdaagse reis gaan, volgen zo veel mogelijk het reguliere lesprogramma.
 4. Burgerschapsvorming
  Naast het bieden van goed onderwijs heeft de school ook een aandeel in de vorming van onze leerlingen/ De school stimuleert leerlingen te participeren binnen de maatschappij. De uren die besteed worden aan burgerschapsvorming maken deel uit van de onderwijstijd. Een van de voorbeelden is dat onze leerlingen in mavo 3 structureel naar zorglocatie Zandley en Prisma gaan om daar met cliënten activiteiten te doen.