Op onze school gaat je hart twee keer sneller kloppen van sport en bewegen.

In de eerste plaats door de lessen bewegingsonderwijs. Naast de school ligt de prachtige, nieuwe sporthal “De Dillenburcht”. Ook de grasvelden, de kunstgras hockeybanen en het atletiekstadion liggen naast de school en worden dagelijks voor de gymlessen gebruikt. Deze lessen zijn heel vaak leuk, maar er wordt ook hard gewerkt om je lichaam zo fit mogelijk te krijgen en te houden. Daardoor ga je sport en bewegen nog leuker vinden. Bovendien is het zo dat als je fit bent, het ook beter gaat met de andere vakken op school!

In de tweede plaats gaat je hart sneller kloppen van het brede aanbod aan sportieve activiteiten binnen en buiten de school. We hebben contacten met veel sportverenigingen en particuliere sportcentra in de buurt. We gaan hier naartoe of halen ze bij ons in de school. Zo kun je tijdens je schoolperiode (zowel binnen als buiten de lessen) kennis maken met tal van bekende en minder bekende sporten en bewegingsactiviteiten. Dan kun je denken aan diverse vormen van dans, fitness en vechtsporten. Maar ook aan freerunnen, inlineskaten, tennis, handboogschieten, rugby, golf, paardrijden, floorbal, squash, enz. Vanaf de vierde klas kun je ook meegaan met de jaarlijkse skireis in de kerstvakantie.

Ook doen we jaarlijks met een flink aantal sporten mee met het landelijke “Olympic Moves”, waarbij je via voorrondes een plaats kunt verdienen in de landelijke scholierenfinales van de betreffende sport. Dan praat je over voetbal, hockey, handbal, korfbal, basketbal, volleybal, softbal en ook atletiek.