Team d’OUL wint eerste wedstrijd Young Solar Challenge!

Het team van het d’Oultremontcollege heeft afgelopen weekend in het Friese Akkrum een geweldige prestatie geleverd. Zij wisten met hun zelfgebouwde boot die op zonne-energie vaart de eerste wedstrijd van de Young Solar Challenge als overall winnaar af te sluiten. En dat is voor een team dat voor de allereerste keer aan dit project deelnam een prachtige prestatie.

De race bestond uit twee onderdelen.  Bij het onderdeel Endurance ging het erom om binnen het uur zoveel mogelijk rondjes om Akkrum te varen. De boot van het d’Oultremontcollege (de Apollo 16) bleek tot ieders verrassing als eerste over de finish te komen. Dat de winst geen toevalstreffer was, bleek toen de boot ook bij het tweede onderdeel sprint erg snel was. Een gedeelde tweede plaats was hier het resultaat. En daarmee voert team d’OUL na de eerste wedstrijddag het klassement van de Young Solar Challenge aan!

De komende weken staan nog twee wedstrijden op het programma. Op 10 juni wordt er geracet in Lelystad en op 1 juli vindt de derde en beslissende wedstrijd plaats in het Friese Oosterwolde. Dus het is voorlopig een kwestie van alle zeilen bijzetten en vol aan de bak, om ook dan een mooie prestatie neer te kunnen zetten

Naam teamleden:
1. Nolan van Haren
2. Maarten Klauwer
3. Jurgen van Rosmalen
4. Milan Pullens
5. Raúl Bruurmijn
6. Jordy van der Velden
7. Laura van den Aker
8. Fleur Juinen
9. Gijs van Logten  
10. Joep van Heesch