Finale biologie-Olympiade

Het d’ Oultremontcollege heeft 2 toppers door zien gaan tot in de finale van de biologie olympiade 2019!

Aldin en Nicky uit 3 havo hebben gedurende 3 dagen intern een programma doorlopen met wisselende activiteiten te Amsterdam.

Zo hebben zij colleges gevolgd van vooraanstaande wetenschappers, practica uitgevoerd en uiteraard van het Amsterdamse leven mogen proeven.

Deze bijzondere ervaring werd afgesloten op de laatste dag met de bekendmaking van de best scorende kandidaat.

Hieruit bleek dat Aldin zich had geplaatst op plek 9 en Nicky het heeft weten te brengen tot plek 2. Wij zijn enorm trots op Aldin en Nicky en willen hun van harte feliciteren met deze topprestatie!

Ik vond de biologie olympiade heel erg leuk het was erg gezellig met de mensen die ik heb ontmoet in Amsterdam (mijn kamergenoten) ik heb veel geleerd over honing en bijen, dat was echt heel interessant. Ik heb ook les gehad van een echte lector en we hebben in een echt lab gewerkt, ik moet wel zeggen dat de döner in Amsterdam echt niet te eten was en dat ik 4 dagen buikpijn heb gehad daardoor. In het algemeen moet ik zeggen dat het wel heel gezellig en leerzaam was” Aldin Besic

In het begin vond ik het vooral heel erg spannend, maar uiteindelijk waren alle finalisten heel aardig en was het super gezellig in Amsterdam. Verder vond ik het een interessant onderwerp en een heel leuk practicum. Het was een hele gave ervaring.” Nicky van Noort

Foto: Finalisten havo en vwo. Bovenste rij: Aldin (7e van links), Nicky (1e van rechts)