In januari 2019 hebben onze leerlingen uit 3 havo, 3 vwo en bovenbouw havo/vwo meegedaan aan de biologie-olympiade. Dit is een landelijke wedstrijd waaraan vele duizenden leerlingen meedoen. Hierbij krijgen de leerlingen te maken met lastige biologievraagstukken en lossen deze zo goed als mogelijk op.

Ieder jaar blijkt dat wij op het d’Oultremontcollege echte biologen in de dop rond hebben lopen. Zo moeten de leerlingen voldoen aan een minimumscore om door te mogen naar de volgende ronde en wij kunnen als school ieder jaar 1 of 2 leerlingen afvaardigen naar de 2e ronde.

Dit jaar zijn wij bijzonder trots op onze 3 havo leerlingen. Wij zijn dit jaar de best scorende school (gem. 60,8 punten) in Nederland vanwege de grote delegatie leerlingen die geselecteerd zijn om naar de 2e ronde te gaan! Maar liefst 6 leerlingen hebben zich geselecteerd voor de 2e ronde op donderdag 4 april aan de Aeres Hogeschool te Almere.

Er zijn maar 50 leerlingen nationaal geselecteerd voor de 2e ronde, wat maakt dat wij binnen deze selectie meer dan 10% vertegenwoordigen.

Deze leerlingen maken onze school en in het bijzonder de sectie biologie zeer trots!