We bieden de volgende bijlesmogelijkheden aan:

  1. Bovenbouw helpt onderbouw
  2. TopTutors (bijles aan bovenbouwleerlingen)

Bovenbouw helpt onderbouw
Op het d’Oultremont College bieden wij op school bijles aan. We noemen dat ‘bovenbouw helpt onderbouw’. Leerlingen uit de onderbouw die bijlessen zouden willen ontvangen kunnen bij het leerlingloket een formulier ophalen, invullen en inleveren. Leerlingen uit de bovenbouw die bijles willen geven doen hetzelfde. Mevrouw van de Wiel is de coördinator van deze manier van bijles en zij kijkt of er een match is tussen vraag en aanbod. Als dat zo is dan brengt zij de leerlingen met elkaar in contact. Daarna doet de school een stapje terug. De leerlingen maken onderling afspraken over tijd, plaats en vergoeding (doorgaans € 5,- per les). Mocht u voor uw kind bijles willen dan kunt u vragen of hij / zij al op de hoogte is van deze vorm van bijles.

Omdat bij de bestaande vorm van bijles de bovenbouw vaak niemand heeft om bijles van te ontvangen hebben we gezocht naar een mogelijkheid om ook aan hen bijles te kunnen bieden. Dat hebben we gevonden in de vorm van Toptutors. In het stukje hieronder leest u hier meer over.

TopTutors
Sinds kort is het d’Oultremont College een samenwerking aangegaan met Stichting TopTutors. Deze stichting heeft het doel om kwalitatieve begeleiding, in de vorm van bijles, voor alle leerlingen beschikbaar te maken. Wat zo speciaal is aan TopTutors, is dat de bijles wordt gegeven door oud-leerlingen van de school. Deze studenten zijn bekend met de school, de docenten en de gebruikte boeken en geven allemaal bijles in hun eigen interessegebied. TopTutors is een landelijke organisatie, die samenwerkt met ruim 75 middelbare scholen. Deze samenwerking zorgt ervoor dat ze de meest geschikte studenten kan bereiken om bijles, thuis of bijvoorbeeld op school, te geven. Zo kan ook jij profiteren van dit netwerk!

Er zijn geen pakketvormen of minimale afnamen in het aantal bijlessen; iedere leerling heeft namelijk zijn of haar eigen ondersteuningsbehoefte. Een bijles kost 17,50 euro per klokuur en kan op school, maar ook thuis plaatsvinden. Op dit moment kunnen wij alle vakken bieden, alleen voor wiskunde A hebben wij nog geen Tutor, maar wij verwachten ook dit vak binnenkort te kunnen aanbieden. Elke lokale afdeling wordt geleid door een zogenaamde “Managing Tutor”. Dit is degene waar je terecht kunt met algemene vragen of verzoeken over de bijlessen. Op deze manier zorgt TopTutors voor een persoonlijke aanpak van jouw probleem. Op d’Oultremont College ben ik, Anouck Masse, de Managing Tutor. Ikzelf ben ook een oud-leerling van de school.

Dus ben je op zoek naar betaalbare bijles van een student die zelf ook op het d’Oultremont College heeft gezeten, ga dan voor meer informatie naar www.toptutors.nl/ik-wil-bijles/. Direct aanmelden kan via deze link, waarbij je locatie Drunen selecteert. Voor meer informatie kun je me altijd een mailtje sturen, anouckmasse@toptutors.nl.

Met vriendelijke groet,
Anouck Masse Managing Tutor d’Oultremont College