Eind 2019 zijn 5 jongeren van onze school bij een bijeenkomst geweest van de gemeente Heusden om jongeren te betrekken bij het gemeentebeleid. Carlo, Bart, Eva, Fay en Achraf uit 5 HAVO zijn gevraagd om op een leuke manier in gesprek te gaan met ambtenaren om de jeugd een stem te geven in zaken die ook jullie aan gaan.

De uitkomst was hartstikke positief en vanuit deze bijeenkomst zijn nieuwe ideeën ontstaan om vast te pakken en uit te breiden. De ambassadeurs kwamen met een aantal thema’s waar de gemeente Heusden wat meer aandacht aan zou kunnen geven, in combinatie met het “jongerennetwerk-Samen met de jeugd” van de regio hart van Brabant ontwikkelen we leuke sessies om de mening van jeugd mee te laten wegen in beleidszaken.

Van stiekem de les “kapen” van maatschappijwetenschappen, pizza brainstormsessies in de pauze, tot het organiseren van een inspiratie café. Dit noemen we jeugdparticipatie. Zoiets gaat vaker op onze school plaatsvinden dus mocht je interesse hebben om hierin mee te denken laat het weten aan: pieterverhagen@contourdetwern.nl

Tof dat deze leerlingen zo betrokken zijn bij de maatschappij en op deze manier een steentje willen bijdragen aan een fijnere gemeente, ook voor jeugd.

Om de mening van jeugd te laten horen over de coronacrisis check ook even deze link: https://forms.gle/DKUxx7H4wV8b17Ma6